Matematik

Vækstprocent

23. maj 2014 af Bullinator (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa:) Ville være fantastisk hvis en kunne hjælpe mig med dette spørgsmål.

Beregn den årlige vækstprocent, når kubikmeterprisen skal vokse fra 17kr. i 1993 til 22kr. i 1998.
(over de 5 år stiger prisen med 1kr.)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2014 af mathon

          
                          22 = 17·(1+rår)5

                                 (1+rår)5 = (22/17)

                          1+rår = (22/17)1/5 = (22/17)0,2 = 1,05292

                          rår = (pår/100) = 0,05292

                          pår = (0,05292•100)% ≈ 5,3% p.a.


Svar #2
23. maj 2014 af Bullinator (Slettet)

TAK! Du har lige reddet dagen :D


Skriv et svar til: Vækstprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.