Matematik

Andengradsligning

26. maj 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Normalt siger man jo, at en andengradsligning skal være på formen: ax^2+bx+c=0 for at man kan løse den. Men hvad så hvis der står ax^2+bx+c=f(x)? Er f(x)=0 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af SuneChr

Ja,
f (x) = ax2 + bx + c
kaldes 2.gr.'s funktionen
og
ax2 + bx + c = 0
kaldes 2.gr.'s ligningen.
Man løser ligningen, som, rigtig, svarer til, at  f (x) = 0  (hvis der er løsning(er)).


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

f(x) er jo en funktion. Det kan du ikke løse. Ellers skal du sige, man løser f(x) = 0

Ved ikke helt om det var det svar du ledte efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af peter lind

Det kommer an på hvad f(x) Hvis det er et polynomium med højeste grad 2 er det stadig en andengradsligning med mindre leddene med x2 går ud mod hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der står    f(x) = ax2 + bx + c , er det jo blot definitionen for funktionen f(x), og man kan så, for eksempel, løse ligningen f(x) = 0 som er en 2.-gradsligning.

Hvis f(x) er en helt anden funktion, er    ax2 + bx + c = f(x)  en ligning i x, der kun kan løses, når man kender forskriften for f(x) .


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.