Matematik

Brøk til decimal

26. maj 2014 af Vera00000 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hejsa allesammen! Jeg har et problem. Min hjerne er gået helt død og jeg skal finde ud af hvad 1/10 bliver i decimaltal!! Please bare giv mig svaret!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

0.1


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af kev22 (Slettet)

Brøk er en division. så du dividere bare 1 med 10 = 0,1...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Ifølge vores talsystems opbygning står ti-dele på førstepladsen efter kommaet så 1/10  giver et 1tal lige efter kommaet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2014 af carstenja (Slettet)

dt er også rigtigt når man snakker 1. dele. Men brøkstregen svare bare til et dividere tegn.

så ved 1/10 bliver 0,1 men hvis du havde 2/5 skal du dividere 2 med 5 altså 0,4


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2014 af mette48 (Slettet)

#4 en brøkstreg er ikke det samme som et divisionstegn, selv om en gruppe yngre mennesker(lærere), der ikke selv har lært at behandle brøker ordentligt, tror det.

2/5 (og andre brøker) omskrives til 10-dele 100-dele eller 1000-dele

10-delene står på 1.pladsen, 100-dele på 2.pladsen og 1000-dele på 3.pladsen efter kommaet.

2/5 = 4/10 (forlænget med 2) = 0,4

En omregning af brøker til decimaltal vil ofte give afvigelser fra der korrekte resultat.


Skriv et svar til: Brøk til decimal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.