Matematik

Lineære Afbildninger

26. maj 2014 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal op i lineære afbildninger og har ikke rigtig nogen ide om hvad det er.

Kan i sætte mig ind i hvad det går ud på eller henvise mig til et sted det står godt forklaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

  En afbildning på formen

                             {P(x,y) | y = ax + b ∧ x,y ∈ R }       er en lineær afbildning

            a=tan\left ( \varphi \right )=\frac{\Delta y}{\Delta x}        og     b=y_1-a\cdot x_1

            .

            f(x)=y=ax+b

            f{\, }'(x)=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

... men der er formodentlig fyldt lidt mere kød på til et A-niveau på HTX .

Din bog og dine noter må være det bedste udgangspunkt for at besvare et sådant eksamensspørgsmål inden for dit pensums rammer.


Svar #3
26. maj 2014 af RHNorskov (Slettet)

Det er desværre en ny eksamensform så det er ikke en del af pensum og har derfor hverken bøger eller noter på det. Dog er jeg blevet udleveret et hæfte hvor det bare står meget dårligt forklaret. Kan nogle forklare mig hvad der fortælles på det vedhæftede billede

Vedhæftet fil:IMG_0573[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af mathon

   specifikt for \varphi =90^{\circ} har den rette linje ingen hældningskoefficient,
   men ligningen
                             x=k   hvor k er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2014 af mathon

samt afbildningsgrundbetingelserne som nævnt i
https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1484527

lineariteten
                             f\left ( k\cdot \vec{r} \right )=k\cdot f\left ( \vec{r} \right )

                             f(\vec{x}_1+\vec{x}_2)=f(\vec{x}_1)+f(\vec{x}_2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad forstår du ikke i den definition af en lineær afbildning f:

        1) f(k·x) = k·f(x)                 skal gælde for alle skalarer k og alle vektorer x .

        2) f(x1+x2) = f(x1) + f(x2)    skal gælde for alle vektorer x1 og x2 .


Skriv et svar til: Lineære Afbildninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.