Matematik

Farten- vektorfunktion

27. maj 2014 af kjsahdsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp med den sidste opgave i den vedhæftede fil.

Ved godt hvordan man finder fart. Fart=||r'(t)||. Men jeg har lidt svært ved at bestemme farten ved punktet p. 

Vedhæftet fil: vektorfunktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af mathon


                                \vec{v}(t)=\frac{\mathrm{d}\vec{r} }{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 4\\ -9,82t+6 \end{pmatrix}

                                v(t)=\sqrt{4^2+\left (-9,82\cdot t+6 \right )^2}   hvor t beregnes af stedfunktionens førstekordinat

                                 4t=3,56

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2014 af peter lind

Løs ligningen r(t) = P  Dermed finder du til hvilket tidspunkt bolden er i P. Brug dernæst den formel du selv angiver i #0


Skriv et svar til: Farten- vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.