Kemi

Reaktionskinetik - eksamensopgave

27. maj 2014 af mettehave95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med hvordan og hvilke data'er der skal sættes ind i forskriften for 1.orden ([A]=[A]_0*e^-k*t). Opgaven er vedlagt.

Vedhæftet fil: kemi A.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af mathon

Efter maksimum
                               [A]_t=(20\; \mu M)\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{1/2}}}

                                0,10\cdot(20\; \mu M) =(20\; \mu M)\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{1/2}}}

                                10^{-1}=\left( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2,2\; h}}

                               \log\left (10^{-1} \right )=\log \left(\frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{2,2\; h}

                              -\log(10)=-\log(2)\cdot \frac{t}{2,2\; h}

                              \frac{1}{\log(2)}=\frac{t}{2,2\; h}

                              t=\frac{1}{\log(2)}\cdot \left ( 2,2\; h \right )

                               


Svar #2
30. maj 2014 af mettehave95 (Slettet)

Mange tak for svaret, skal jeg addere de 4 timer til den tid der er fundet (7,3 timer)? Eller er det bare en oplysning som ikke skal bruges?


Skriv et svar til: Reaktionskinetik - eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.