Matematik

Finde fællesnævner brøker.

04. juni 2014 af kev22 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

\frac{1}{12}+\frac{3}{50}=?

Har i en god måde at finde en fællesnævner hurtig og nemt på?

Syntes det er svært at finde et tal som begge går op i...

kh,


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan altid bruge produktet af brøkernes nævnere som fællesnævner, men det er ikke altid den mindste fællesnævner. Opløs nævnerne i faktorer:

        12 = 2·2·3

        50 = 2·5·5

og kombiner dem, så alle faktorerne fra hver nævner forekommer i fællesnævneren. Den mindste fællesnævner for 12 og 50 er da

        2·2·3·5·5 = 300 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2014 af SuneChr

\frac{t_{1}}{n_{1}}+\frac{t_{2}}{n_{2}}=\frac{t_{1}n_{2}+t_{2}n_{1}}{n_{1}n_{2}}
Forkort mest muligt herefter.


Svar #3
04. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Fatter ingenting af det :(


Svar #4
05. juni 2014 af kev22 (Slettet)

\frac{1}{12}+\frac{3}{50}=\frac{1*50+3*12}{12*50}=\frac{50+36}{600}=\frac{86}{600}

Øverst oppe fandt vi ud af det var 4:300

og hvis vi dividere begge tal. giver det ikke det samme, hvorfor det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke lig med 4/300 . Det er lig med 86/600 = 43/300 .


Skriv et svar til: Finde fællesnævner brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.