Matematik

Sigma

04. juni 2014 af Sagittarius (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Er der nogen der kan hjælpe mig, med disse opgaver?:

1. Tegningen viser et tankeeksperiment:

Jordens havvand samles i en terning, som tegneren har placeret på Grønland.

a. Hvad bliver sidelængden på terningen?

b. Tegneren mener at havvandsterningen kan stå på Grønland, der har arealet: 2,175 mio. km². Er det rigtigt?

2. Igennem millioner af år har floder ført opløste salte ud i havet. Der er mest af de letopløselige salte, fx det vi til daglig kalder salt. Kemikerne kalder det natriumklorid.

I gennemsnitet er der i havvand 3 1/2 % salte.

Heraf udgør natriumklorid hele 78%, Det er derfor, havvand smager af salt.

a. Hvad vejer 1 kmhavvand, når massefylden er 1,03  g/cm?

b. Hvor mange ton salte er der i en kmhavvand?

c. Hvor mange ton natriumklorid er der i 1 kmhavvand?

3. Der er guld i havene - det er bare for dyrt at udvinde det!

a. Hver ton havvand indholder 6x10-15 =0,000 000 000 000 006 t guld

Hvor mange ton guld er der i alt i verdenshavene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2014 af hesch (Slettet)

Du bør skrive, hvor mange liter havvand, der er på jorden.

Det tror jeg ikke, der er mange, der ved.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2014 af SuneChr

# 1
Af de givne oplysninger i det vedhæftede, fås Jordens samlede H2O mængde

V_{vand}=4\pi\cdot \left ( \frac{40080}{2\pi } \right )^{2}\cdot \frac{100-29,2}{100}\cdot 3,68\; \; \; km^{3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2014 af SuneChr

Bemærkning til # 0
b. Tegneren mener at havvandsterningen kan stå på Grønland, der har arealet: 2,175 mio. km². Er det rigtigt?
________________
Der ligger ikke heri, om arealet af en sideflade i terningen er mindre end Grønlands areal.
Der må ligge i det, om et kvadrat på  1100,345 km × 1100,345 km kan ligge på Grønland, uden at noget af kvadratet rager ud over kystlinjen. Jeg har prøvet at lægge et kvadrat på 8,8 cm × 8,8 cm på et kort over Grønland i målestoksforholdet  1 : 12 500 000  og kvadratet kan med nød og næppe placeres "tørskoet".


Skriv et svar til: Sigma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.