Matematik

integral

05. juni 2014 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der en der vil hjælpe.

opgaven lyder således:

en funktion f er givet ved: f(x)=4x3-ax, hvor a er konstan.

bestem a således, at: ∫10 f(x)dx = 5

tak 

mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2014 af Heptan

Bestem det bestemte integral, og du får en funktion, som du kan sætte lig 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2014 af mathon

 \int_{0}^{1}\left ( 4x^3-ax \right )dx=\left [x^4-\frac{a}{2}x^2 \right ]_{0}^{1}=5

                                              1^4-\frac{a}{2}\cdot 1^2=5

                                               1-\frac{a}{2}=5

                                               2-a=10

                                                a=-8


Svar #3
05. juni 2014 af okk (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.