Matematik

haster

10. juni 2014 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

jeg læser op til mundligt matematik. den ene af spørgsmålene som jeg er gået i stå. vil hører om en der vil hjælpe mig.

Udled løsningsformlen for lineære 1. ordens differentialligninger, altså differentialligninger 
 
 af typen y’ + a(x ) y = b(x), hvor a(x) og b(x) er kontinuerte funktioner. (Panserformlen) 
 
 Vis hvordan ovennævnte formel kan benyttes til at bevise løsningsformlen for 
 differentialligninger af typen y,=b-ay , a ≠ 0    .

mvh


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er sikkert vist i din bog, hvorledes løsningsformlen (panserformlen) udledes.

Differentialligningen    y' = b - ay , hvor a og b er konstanter, og a ≠ 0 , er et specialtilfælde af den lineære 1. ordens differentialligning, hvor funktionerne a(x) og b(x) er konstante.


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.