Matematik

HJÆÆÆÆÆÆÆLP

14. juni 2014 af Majssa93 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan man differentiere a i et andengradspolymium, ligesom man kan differentiere b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2014 af mathon

Spørg mere præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2014 af peter lind

Du differentiere normalt et polynomium med hensyn til x ikke med hensyn til konstanterne.

hvis y = a*x2+b*x+c får man ved brug af de almindelige regneregler for differentiation y'=2*a*x+b
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2014 af AskTheAfghan

Du tænker på

f(x) = ax2 + bx + c = ax2 + bx + cx0, hvor a, b og c er konstanter

Vi får så

f '(x) = a·(x2)' + b·(x)' + c·(x0)' = 2ax + b.

I din bog står der generelt, at

(k·g(x))' = k·g'(x), hvor k er konstant.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.