Matematik

Bevis sinusrelationerne

15. juni 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har lige set Gert Friis udemærkede film om beviset for sinusrelationen (Link: https://www.youtube.com/watch?v=_vJ--5vrrHY)
Desværre forstod jeg ikke helt hvad man mener omkring ~ 3:10 vdr. at finde relationen til Sin(B) / b

Jeg håber at der er en venlig sjæl der kan kaste lys over dette.

Mvh. Philip


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af PeterValberg

Hvad tænker du helt præcist på ?

Han beviser sammenhængen:   sin(A)/a = sin(C)/c 

Sådan som jeg hører det, så siger han, at hvis du i stedet
for A eller C havde brugt B så havde du fået enten:

sin(A)/a = sin(B)/b      eller      sin(B)/b = sin(C)/c 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. juni 2014 af Fallap (Slettet)

Hej Peter.

Det var mere hvordan man med den trekant han havde tegnet kunne bevise sammenhængen mellem  Sin(B)/a og Sin(A)/a :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af ioxer (Slettet)

Jeg har bevist sinus-relationerne i dette dokument. Det står lidt længere nede :)


Skriv et svar til: Bevis sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.