Matematik

hjællppppppp

15. juni 2014 af miablum (Slettet) - Niveau: B-niveau

spørgsmål 1: hvordan finder man stamfunktionen til en eksponentiel funktion, af formen a^x 

spørgsmål 2: i en andengradsligning kan man isolere c ved at sætte 0 på x'plads: f(0)=ax^2+bx+c, så man får man kun c. Men hvordan gøre man, hvis man gerne vil finde a i andengradsligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt, at ax = eln(a)·x , og at   ∫ emx dx = (1/m)·emx + k , m ≠ 0 .

2. Der må være tale om at finde koefficienterne i et 2.-gradspolynomium, ikke en 2.-gradsligning. Der kræves generelt kendskab til funktionsværdien i for 3 værdier af x for at bestemme alle koefficienterne a, b og c.


Skriv et svar til: hjællppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.