Latin

Latin eksamen (24 timers) - HASTER!

16. juni 2014 af Rebecca9 (Slettet)

Hejsa!

Sidder med noget latin, som jeg ikke kan finde ud af. der drejer sig om sætningerne:

1. Hoc fuit peculii mei fermentum. 

2. Cito fit quod di volunt.

Har virkelig brug for hjælp! Har kun til imorgen! Tak på forhånd"

Hoc:

Hic
”denne”, ”denne” eller ”dette”

Fuit:

Sum
3. person, singularis, perfektum, indikativ aktiv
”Har været” eller ”var”

Peculii:

Peculium, n2
Genitiv, singularis
”Ejendom”, ”formue” eller ”sparepenge”

Mei:

Meus
Genitiv, singularis
”Min”

Fermentum

N2
”gør”

Cito:

Citus
Adv
”Hurtigt afsted” eller ”drevet afsted”

Fit

Facio
3. person, singularis, præsens, indikativ, passiv
”Gør”, ”skaber” eller ”danner”

Quod

Akkusativ
”nogen”, ”en eller anden”, ”noget” eller ”et eller andet”

Di:

Deus
M2, nominativ eller vokativ, pluralis
”En gud” eller ”gudedom”

Volunt:

F3
3. person, pluralis, præsens, indikativ, aktiv
”ønske” eller ”vilje” 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af JulieMSørensen (Slettet)

Okay, det er lang tid siden, jeg har haft latin, så du skal ikke hænge mig op på det. Men mit bud er:

1) Dette har været min ejendom/formue.

2) Gud giver hurtigt nogen (én) vilje


Men som sagt, tag det ikke for gode varer, det er kun et gæt :)


Svar #2
16. juni 2014 af Rebecca9 (Slettet)

Tak for dit svar.

er dog ude efter en analyse af sætningerne :-)

vi HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2014 af JulieMSørensen (Slettet)

Nåååårh .... Tror godt, jeg kan hjælpe dig, men kan du så ikke lige give mig den korrekte oversættelse, så er det lettere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2014 af exatb

"Det guderne vil, sker snart"


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2014 af exatb

"Det var denne som fik min opsparing til at vokse" 

(Denne var min opsparings hævemiddel)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2014 af JulieMSørensen (Slettet)

Jeg går udfra, at det var dette, du mente:

Det = subjekt

Guderne = subjekt

vil = verballed

sker = verballed

snart =adverbialled

"guderne vil" er en indskudt sætning

Du kan også finde nogle gode retningslinjer her: http://www.e-tysk.dk/Grammatik/OMHtmlExport/Saetningsanalyse.htm


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2014 af exatb

Tror quod er genstandsled. Hvad vil guderne? Det.

Quod kan være både nom og akk.

Fit= vil ske(gøres) er verballed og grundled. Cito er adverbium


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juni 2014 af jbmm (Slettet)

Min analyse af "Cito fit quod di volunt":

quod di volunt (det (som) guderne vil (substantivisk relativ sætning)) = subjekt 
fit (sker) = verballed
cito (hurtigt) = adverbialled/biled


Skriv et svar til: Latin eksamen (24 timers) - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.