Matematik

Andengradspolynomium - toppunkt hjælp!

18. juni 2014 af itme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå ved "gør rede for toppunktets betydning for definitions-og værdimængde"?

Nogle der vil være så rare at hjælpe? Jeg tror jeg er med på hvad definitions- og værdimængde er, men kan ikke gennemskue det^


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af SuneChr

For 2.gr.'s polynomiet gælder:
f (x)  =  ax2 + bx + c
har toppunkt i
\left ( -\frac{b}{2a}\: ;-\frac{d}{4a} \right )           hvor  d = b2 - 4ac
Definitionsmængden er alle de reelle tal  R
Hvis a < 0 har funktionen maksimum i toppunktet og værdimængden  ] - ∞ ; - d/(4a) ]
Hvis a > 0 har funktionen minimum i toppunktet og værdimængden  [ - d/(4a) ; ∞ [


Svar #2
18. juni 2014 af itme (Slettet)

Tak for svar. Hvad mener du med "reelle tal R"? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2014 af SuneChr

R = { x | - ∞ < x < ∞ }


Svar #4
18. juni 2014 af itme (Slettet)

Det er jeg stadig ikke med på :/ Kan du forklare med ord ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juni 2014 af SuneChr

# 3
R er lig med mængden af x for hvilke x gennemløber alle tal.
Der er med andre ord ingen begrænsninger for, hvad x kan eller må være.
Definitionsmængden for 2.gr.'s funktionen er alle tal.


Svar #6
18. juni 2014 af itme (Slettet)

Mange tak, det giver mening!


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - toppunkt hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.