Matematik

Cosinus

18. juni 2014 af larsen148 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg skal udregne de resterende vinkler og længder i en vilkårlig trekant. Jeg kender en vinkle og to længder:

C=83, a=5 og b=4

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal finde de restende værdier, så hvis der er nogen, der kan hjælpe mig, vil det være fedt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2014 af mathon

først beregnes c

                                 c=\sqrt{a^{2}+b^2-2ab\cdot \cos(C)}
dernæst
                                 A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

                                 B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

kontrol
                                 A+B+83^{\circ}=180^{\circ}


Svar #2
18. juni 2014 af larsen148 (Slettet)

Super! Mange tak! Det var den jeg manglede :)


Skriv et svar til: Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.