Matematik

Binomialfordeling

22. juni 2014 af Heptan - Niveau: A-niveau

Er der nogen der har et simpelt eksempel på binomialfordeling, der kan regnes i hovedet til en mat A mundtlig eksamen?

Dvs. fx n = 5


Svar #1
22. juni 2014 af Heptan

Er det her korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2014 af peter lind

Indtil det næstsidste lighedstegn er det korrekt. Der dukker et mystisk 9 tal op i tælleren


Svar #3
22. juni 2014 af Heptan

#2 Jeg forlænger brøken med 9 i tæller og nævner


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2014 af SuneChr

# 1
Eksemplet er lidt at gå over åen efter vand. Sandsynligheden 1/3  er jo næsten givet på forhånd uden det store binomiale artisteri.
Du skulle måske i stedet vælge at kaste med en terning, lad os sige 12 gange.
Sandsynligheden for "6'er" netop r gange blandt de 12 er givet ved

\binom{12}{r}\cdot \left ( \frac{1}{6} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{5}{6} \right )^{12-r}


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.