Matematik

Cosinusrelationerne

22. juni 2014 af robii22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og forbereder til min eksamen på tirsdag

øver mig lidt på cosinusrelationerne

men er ikke helt sikker på hvordan man kommer fra 

b^2 = a^2 + c^2 - 2ac * cos(B) til cos(B) = a^2 + c^2 - b^2 : 2ac 

jeg starter med at flytte cos(B) over på den anden side så det bliver 

b^2 : cos(B)  = a^2 + c^2 - 2ac 

så flytter jeg b^2

cos(B) = a^2 + c^2 - b^2 - 2ac

forstår ikke helt hvordan - 2ac bliver til : 2ac


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2014 af mathon

                       b^2=a^2+c^2-2ac\cdot \cos(B)                     adder    2ac\cdot \cos(B)

                       2ac\cdot \cos(B)+b^2=a^2+c^2                     subtraher  b^2

                       2ac\cdot \cos(B)=a^2+c^2-b^2                     divider med  2ac

                       \cos(B)=\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac}


Svar #2
22. juni 2014 af robii22 (Slettet)

hvordan går du fra det til cos(B) = a^2 + c^2 - b^2 : 2ac 

hvor du bruger den formel som du har sendt til at isolere og finde Cos(B)


Svar #3
22. juni 2014 af robii22 (Slettet)

okay tak nu forstår jeg det :)


Svar #4
22. juni 2014 af robii22 (Slettet)

sådan der, har vedhæftet et billede hvor jeg har gjort det samme, tak for hjælpen 

Vedhæftet fil:DSC_0081[1].JPG

Skriv et svar til: Cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.