Matematik

Lidt eksamensopgaver

29. juni 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120615%20skriftelig%20opgavesaet%20mat%20b%20stx.ashx

Opgave 1

A hører til f(x)=-1,5x+1. Funktionen har skæringspunkt med y-aksen i punktet (0,1) Grafen går nedad, da hældningskoefficienten, -1,5x, er negativ

B hører til h(x)=x+2, den skærer nemlig y-aksen i punktet (0,2)

C hører til g(x)=3x. Hældningskoefficienten er 3, og grafen er stejl

Opgave 4

T2=3, funktionen har altså en fordoblingskonstant på 3. Når vi går fra 0 til 3 på x-aksen, bliver y-værdien fordoblet(fra 7 til 14)

Mit svar

(0,7) (3,14) (6,28) (9,56)

Opgave 5

f(x)=2*ex+1

2*ex bliver til e2x

1 forsvinder

f'(x)=e2x

f(0)=2*e0+1=3

f'(0)=e2*0=1

y=1*(x-1)+3

y=x-1+3

y=x+2

Opgave 9

(a)

40=0,0060*r2,6657

40/0,0060=0,0060/0,0060*r2,6657

2,6657√(40/0,0060)=√r2,6657

r=27,19

(b)

(1,102,6657-1,10)*100%=ca 19%

Hvad får I af resultater?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 5. Funktionen er ikke differentieret korrekt. Tangentligningen er følgelig heller ikke korrekt.

Opg 9. a) er korrekt. b) er forkert. Den relative ændring for en potensfunktion er b·xa er

        ry = (1+rx)a - 1 = 1,102,6657 - 1 ≈ 0,28926

De øvrige opgaver er korrekt besvaret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juni 2014 af mathon

opgave 5
                   f(x)=2\cdot e^x+1

                   f{\, }'(x)=2\cdot e^x


Svar #3
30. juni 2014 af 123434 (Slettet)

f(0)=2*e0+1=3

f'(0)=2*e0=2

y=2*(x-1)+3

y=2x-2+3

y=2x+1

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er stadig ikke korrekt. Du indsætter forkert i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 0 , og du har beregnet f(0) og f '(0) korrekt, men så sætter du pludselig x0 til 1 i tangentligningen.

        y = 2 · (x - 0) + 3 = 2x + 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juli 2014 af bjerg11 (Slettet)

Man ved jo at skræingen med 2-aksen ligger i et punkt (0,y). Det vil betyde at man blot kan differentiere en funktion, f.eks.              f(x)=2/3*e^x+2   ,

Den afledende funktion: f'(x)=2/3*e^x

Man sætter det ønsket x-værdi ind f.eks 1 : f'(x)=2/3*e^1=1,81

Detter vores hældning, og nu mangles skæringen med 2-aksen, hvilket findes ved at sætte x til at være 0: f'(x)=2/3*e^0=2/3

Så til stidst vil den oprindlige funktion for tangenten være : y = 1,81+2/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det giver ingen mening, hvad du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juli 2014 af bjerg11 (Slettet)

#6 Grunden til at man ikke kan se, hvad jeg har skrevet er, fordi det blev ikke uploaded her på siden. Mystisk, men det er måske på grund af min internetforbindelse. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det var nu ikke bare de manglende formler, jeg henviste til med bemærkningen i #6, men hele fremstillingen. Formlerne kan trods alt stadig læses.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juli 2014 af bjerg11 (Slettet)

Hvad er forkert i min beregning ? Jeg inddrager blot et eksemple til, hvordan man kan finde hældningen og skæringen med 2.aksen. Hvad er forkert ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er ikke klart, i hvilket røringspunkt, tangenten skal bestemmes i dit eksempel. Du kører rundt med både x = 0 og x = 1, og det er ikke forklaret, hvorfor der vælges den ene eller den anden værdi. Fremstillingen er dårligt formuleret, fyldt med taste/stavefejl og dårlig grammatik og sprogbrug.


Skriv et svar til: Lidt eksamensopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.