Studievalg og videregående studie

Uddannelse inden for Amnesty International osv.

30. juni 2014 af CLK23 (Slettet)

Hvilken uni-uddannelse kræver det, for at arbejde hos Amnesty International, FN og andre humanitære organisationer?

En samfundsvidenskabelig bachelor uddannelse til at starte med?? For det har jeg tænkt på, også kunne man evt. studere Global Studies på kandidaten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2014 af 123434

Kunne forestille mig, at disse kunne være relevante

Cand.scient.pol-statskundskab

Cand.jur-jura

Cand.ocoen/Cand.polit-økonomi

Der er sikkert flere


Svar #2
01. juli 2014 af CLK23 (Slettet)

Kan man slet ik starte med en samfundsvidenskabelig bachelor?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juli 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

det er sikkert mig, men de forslag #1 har, kræver vel en sam-bachelor?

Jeg kan desuden tilføje følgende; Geografi eller By- energi- og miljøplanlægning, der godt nok ligger mere i tek-nat området.

De organisationer du nævner, har mange indgangsvinkler, og dermed er der ikke nogen uddannelse-med-ansættelses-garanti. Omvendt, fordelen ved en 5 årig universitetsuddannelse, er bl.a. at man bliver i stand til at sætte sig ind i problemstillinger inden for mange områder, til en vis grad endda på tværs af fakultetsområder, dermed spiller det en mindre rolle hvilken uddannelse man egentlig har. Det er self. klart at man ikke kan være hverken læge eller advokat, hvis man har læst geografi eller erhvers.psyk.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Hvis du gerne vil arbejde indenfor nogle af de store organisationer, så handler det mest af alt om at få en fod indenfor og gøre et konkret stykke arbejde med fagområdet under din uddannelse.

Det er rimeligt underordnet om du læser jura, økonomi, finansiering, geopolitik, biologi eller internationale forhold.

Pointen er, at de som er kommet til tops i de større organisationer, har været ude at rasle med bøssen i landets gågagder og har bevist på den måde at de har et oprigtigt ønske om at gøre en håndgribelig indsats - det handler langt mindre om, hvilken faglig profil du kommer med.

Så mit bedste råd til dig: Hvis du vælger at flytte til Odense jfr. din anden tråd (hvis jeg husker rigtigt), så søg job indenfor fundraising over telefon eller på gaden, og arbejd med dét under første halvdel af din bachelor. Prøv så at se om du kan få noget mere administrativt hos selve organisationerne senere hen i dit forløb.

Jeg har selv undersøgt det samme mange, mange gange - og svaret er altid det samme: Du er nødt til at få "jord under neglene" før du får nogen som helst chance hos organisationerne på de højere poster. For der er mange andre der også har en kandidat i statskundskab som søger samme retning og som har været ude at samle ind, rejse penge, demonstrere, lavet lobbyisme etc.

Så vælg den uddannelse du har en stor interesse i, for ellers knækker du. Og så lav det andet ved siden af. Så kommer det nok af sig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juli 2014 af Teodos (Slettet)

Hvis det handler om risikostyring, katastrofe ledelse osv. er der også en uddannelse ved navn Katastrofe- og Risikomanager. Den er relativt ny (Nogle få år gammel), og findes på Metropol i København.


Svar #6
01. juli 2014 af CLK23 (Slettet)

Okay tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juli 2014 af dannysannem

De organisationer du nævner er kæmpestore. Derfor kan der også være rigtig mange forskellige veje ind i den verden. De uddannelser der bliver nævnt er bestemt relevante, men for mig at se kan du næsten vælge en hvilken som helst uddannelse for at gå den vej.

IT, økonomi, projektledelse, sprog, samfundsvidenskab, kultur, naturvidenskab osv osv osv. Organisationerne har alle mulige forskelllige profiler ansat.

Det du kan/skal gøre er, i min optik, at vælge en uddannelse med et indhold du tænder på og brænder for. Under uddannelsen kan du i projekter, opgaver osv vælge at rette dit fokus på at arbejde med og skrive om humanitært arbejde og NGO'er. Ligeledes kan du blive frivillig i Røde Kors eller lign. På den måde får du uanset uddannelse skabt dig en profil og et netværk, der kan få din dræm til at gå i opfyldelse.


Svar #8
03. juli 2014 af CLK23 (Slettet)

Har tænkt at læse en international samfundsvidenskabelig bachelor på RUC, også vil jeg vælge internationale studier som et af mine 2 hovedfag.. men er stadig usikker! Hvad kan man bruge en samfundsvidenskabelig uddannelse til? Hvor vil man kunne finde arbejde
Har også tænkt på at tage kandidaten for yderligere specialisering..

Svar #9
03. juli 2014 af CLK23 (Slettet)

Og hvad synes I om RUC? Fagligt?
Personligt bryder jeg mig ikke om gruppearbejde, men denne uddannelse er hvad der interesserer mig. Jeg vil nødig læse en anden uinteressant uddannelse på et andet uni pga. projekt/gruppearbejdet på ruc!

Skriv et svar til: Uddannelse inden for Amnesty International osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.