Matematik

definitionsmængden for f

21. juli 2014 af linekristensen03 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad er definitionsmængden for 

f(x) = ln(2x+1) - 1/3 x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2014 af SuneChr

Man kan kun tage logaritmen af et positivt reelt tal, så derfor har vi
2x + 1 > 0
Løs uligheden og nedskriv definitionsmængden for f .
Sidste led er formodentlig  - 1/3·x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2014 af mathon

              2x + 1 > 0                           træk 1 fra på begge sider
              2x  >  -1                              divider med 2 på begge sider
              x  >  -(1/2)

 Når               x  >  -(1/2)  er  ln(2x+1)  defineret
og dermed f(x).
Du har derfor
                         Dm(f) = {x ∈ R | x  >  -(1/2)}

      


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juli 2014 af SuneChr

Dm f (x)  =  { x |  ln (2x + 1)  er defineret } ∩ { x | ( - 1/3·x )  er defineret }
               =  { x |  2x + 1 > 0} ∩ R
               =  { x | x > - 1/2 } ∩ R
               =  { x | x > - 1/2 } 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juli 2014 af SuneChr

# 2 og 3
Jeg har generelt ikke indtryk af, at eleverne lærer, eller benytter terminologien for mængder og udsagn.
Hvad siger # 0, og andre, til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

I denne opgave kan definitionsmængden så bekvemt skrives som et interval:

        Dm(f) = ]-1/2 ; ∞[ .

Forhåbentlig er mængder og udsagn stadig en del af det obligatoriske pensum.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juli 2014 af LubDub (Slettet)

det er stadig en del af pensum  : = )


Skriv et svar til: definitionsmængden for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.