Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Kortsigtede udbudskurve

31. juli 2014 af bobmarley2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Efterspørgslen på et marked i fuldkommen konkurrence er givet ved 
Qi = 8100−½(P) 
Udbuddet stammer fra 110 identiske virksomheder med følgende omkostningsfunktionen: 
Ci = 4000+(2½)Qi^2
    
a) Bestem kortsigtsudbudskurven for en af markedets virksomheder

Jeg ved at den kortsigtede udbudskurve for den enkelte udbyder er den del af MC-kurven, der ligger over 
AVC-kurven. 

MC= den afledte af omkostningsfunktionen med hensyn til Q = 5Qi 

AVC=2,5Qi

P=5Qi, men hvordan kan den omskrives så Qi=0,2P kan ikke komme frem til det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

bobmarley2,

Er du ikke helt enig med dit resultat. Dine to "optimality conditions" (sorry, ved ikke, hvad de hedder på dansk) i et "perfectly competitive equilibrium" er følgende: 

1. p* = MC 

2. Market Clearing Condition: Qs(P) = QD(P) (Udbud = efterspørgsel)

Og nej, du skal ikke bruge AVC kurven til noget. Det eneste, du skal bruge denne til er at se, om firmaerne rent faktisk er villige til at udbyde noget.

Husk:

- Hvis MC/P* > AVC => Firmaerne er villige til at udbyde.

- Hvis MC/P* < AVC => firmaerne lukker ned. 

Du skal ikke have noget med AVC at gøre, når du skal beregne p og q*. Prøv at se, om du ikke kan finde ud af noget selv via mine hints. 

Ked af, at jeg ikke helt er bekendt med termerne på dansk, men læser på et amerikansk universitet. 

Sig til, hvis der er noget der ikke er helt klar - jeg kan evt. også vise de udregninger, du skal bruge.

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2015 af Empiris (Slettet)

hejsa jeg laver den samme opgave 

gider i og vise en udregning af AVC? jeg kan heller ikke lige se hvordan den bliver 2,5Q


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2015 af Empiris (Slettet)

jeg ved TVC=dC/dQ og dette er =MC som er udbudskurve for kortsigt.

jeg ved at AVC=TVC/Q=5Q/Q


Skriv et svar til: Kortsigtede udbudskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.