Matematik

Omskriv til brøk

01. august 2014 af Evabager (Slettet) - Niveau: 8. klasse

omskriv til brøk

0,6=

skriv meget gerne alle mellemregningerne ud så jeg kan forklare det til 8. klasses elever


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2014 af mathon


            0,6=\frac{6}{10}=\underset{br\o ken \; forkortes}{\frac{6:2}{10:2}}=\frac{3}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2014 af SuneChr

Der skal givetvis være en del elever, som ikke har tilstrækkeligt kendskab til 10'tal'systemet.
Hvilken betydning har cifrene efter kommaet i en decimalbrøk?
For den sags skyld, - også foran kommaet.
Men lad os ta' cifrene efter kommaet, som kaldes decimaler.
En decimalbrøk
0,7325019684
kan opløses i
7/10 + 3/100 + 2/1000 + ... + 4/10 000 000 000
Derfor er 0,6 = 6/10  som forkortes som angivet ovenfor.
 


Skriv et svar til: Omskriv til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.