Matematik

forskrift for parabel

04. august 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er vist en tegnet hvor man kan se at, gavlen af en parabelformet hal. Højden er 4,8m og bredden er 5m.

1. Indlæg på passende vis gavlen i et koordinatsystem, og angiv en forskrift for parablen.

(2.5,0), (-2.5,0) og (0,4.8)

(1): f(2.5)=0=a*(2.5)^2+b*(2.5)+c

(2): f(-2.5)=0=a*(-2.5)^2+b*(-2.5)+c

(3): f(0)=4.8=a*(0)^2+b*(0)+c

(3): 4.8 = c

hvad så nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2014 af mathon

      Indlæg på passende vis … i et koordinatsystem,
      dvs på nemmeste vis:

                    f(x)=y=-ax^2+c
     så
                    4,8=-a\cdot 0^2+c

                    0=-{\color{Red} a}\cdot \left (\pm 2,5 \right )^2+4,8      hvoraf a beregnes.

                   


Svar #2
04. august 2014 af jihudsif (Slettet)

hvor får du -ax^2+c fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2014 af mathon

              y = -|a|x2 + bc + c
med
              b = 0  og  a = -|a|  < 0  (parabelgrenene nedad)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2014 af mathon

#1 bør måske noteres:

             Indlæg på passende vis … i et koordinatsystem,
      dvs på nemmeste vis:

                    f(x)=y=-\left |a \right |x^2+c
     så
                    4,8=-\left |a \right |\cdot 0^2+c

                    0={\color{Red} a}\cdot \left (\pm 2,5 \right )^2+4,8      hvoraf a beregnes.

                    a=\frac{-4,8}{6,25}=-0,768       med \left | a \right |=0,768


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2014 af mathon

                   f(x)=y=-0,768x^2+4,8


Skriv et svar til: forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.