Matematik

procent regning

12. august 2014 af hjæællp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle. Har brug for hjælp til en måde at udregne dette. Giv gerne en god forklaring! 
På forhånd mange tak. 

Jeg skal finde ud af hvor stort beløbet af mit regnestykke giver.

80 % af et beløb svarer til 240 kroner. 
- Hvor stort er beløbet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find først hvad 1% svarer til, og derefter hvad 100% svarer til. 100% er hele beløbet.


Svar #2
12. august 2014 af hjæællp (Slettet)

hvordan gør jeg det? ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du ved, hvad 80% svarer til. Du finder så hvad 1% svarer til ved at dividere med 80. 100% svarer så til 100 gange så meget som 1%.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2014 af BadBoyBard (Slettet)

hjæællp,

Det er nu de ligegyldige ligninger kommer på banen og kan hjælpe dig til at løse dette problem. Lad x være dit ukendte beløb. Og du ved, at 80% er det samme som "0.8". Hvis du ganger 100 med 0.8 er det det samme som at tage 80% af 100.

Lad os da gange 0.8 med x og sætte det lig 240. 

0.8\cdot x=240

Så er det bare at finde x. Bare divider 240 med 0.8 (altså 240/0.8), og du vil få, hvad beløbet er.

Besvarer dette dit spørgsmål?

Bard 

P.s. Løs denne med den metode, jeg har lært dig. "Du ved, at 70% af et beløb udgør 840. Hvor meget er hele beløbet" Tip: 70% af x er det samme som 0.7*x. 


Svar #5
12. august 2014 af hjæællp (Slettet)

1200  ? 


Svar #6
12. august 2014 af hjæællp (Slettet)

Nogle der kunne tænke sig at lave nogle typiske 9 klasses opgaver såsom måske færdighedssæt? Har tænkt mig at virkelig gøre et forsøg på at blive bedre til mat. Derfor ville jeg gerne prøve, hvis i så gad rette dem efter... ville virkelig være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Følg fremgangsmåden i #3:

Divider 240 med 80, gang resultatet med 100 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

På opgaver.dk eller studienet.dk kan du sikkert finde opgavesæt fra tidligere års FSA prøver i matematik.


Svar #9
12. august 2014 af hjæællp (Slettet)

ok tak 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

240 * 0,80 = 192


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man skulle ikke beregne 80% af 240 kr, men derimod finde det beløb, af hvilket 80% udgør 240 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#11

Beklager! Det er det dumme, der sker når man ikke læser opgaven indenad.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er desværre årsagen til rigtig mange fejl, der bliver begået.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#12

Enig og det har jeg desværre selv oplevet det til eksamen. Irriterende at man ikke bliver klogere.


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. august 2014 af BadBoyBard (Slettet)

#5: Helt rigtig, da: 

0.7x = 840    =>   x=1200

Kan du se fidusen i det? 

Bard


Skriv et svar til: procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.