Matematik
Hjææælp
Hej SP
Kan ikke finde ud af denne opgave som er vedhæftet
Det drejer sig om del b.
Svar #1
22. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
a) Benyt tangentligningen.
b) Benyt den fundne tangentlining til at bestemme føstekoordinaten x0 til tangentens skæringspunkt med x-aksen. Skålens lerrumfang er da
Vskål = π · 0∫5 (f(x))2 dx - (1/3)·π·(5 - x0)·(f(5))2 .
Svar #2
23. august 2014 af Missperfec (Slettet)
#1
forstår ikke helt formlen du bruger til at beregne skålens lerrumfang. hvorfor er det at du trækker
"... (1/3)·π·(5 - x0)·(f(5))2" fra?
og det med at bestemme førstekoordinaten x0 ved at benytte tangentligningen hvordan gør man? sættes y=0 ?
i formlen?
Svar #3
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man trækker rumfanget af den kegle fra, der ikke er fyldt med ler.
Ja, man bestemmer tangentens skæringspunkt ved førsteaksen (der har ligningen y = 0) ved at løse ligningen
y = 0
for tangenten.
Svar #4
24. august 2014 af Missperfec (Slettet)
#3
Formlen til at beregne rumfanget af en kegle er: 1/3*pi*r2*h.
Ved ikke hvordan jeg skal finde r2 og h? hvad svarer det til?
Svar #5
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Efter at man har bestemt førstekoordinaten x0 for tangentens skæringspunkt med x-aksen, ses det, at keglens højde er h = (5 - x0) , og at radius i keglens grundflade er r = f(5). Keglens rumfang trækkes fra rumfanget af omdrejningslegemet hørende til grafen for funktionen f.
Svar #6
24. august 2014 af Missperfec (Slettet)
Har bestemt førstekoordinaten. Men kan ikke rigtig se det for mig hvordan højden skulle være 5-x0? For mig ser det bare ud somom at højden er 5.
Svar #7
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Keglens krumme overflade fremkommer ved drejning af tangenten 360º omkring førsteaksen. Derfor er keglens højde (5 - x0).
Svar #8
24. august 2014 af Missperfec (Slettet)
hvilket resultat kommer du frem til? synes mit tal er lille?
Skriv et svar til: Hjææælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
