Matematik

Isolering af virialligningen.

24. august 2014 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg sidder godt nok med et kemi spørgsmål, men til dette har jeg brug for at isolere i virialligningen, som ser således ud:

p*V_m = R*T(1+\frac{B}{V_m})

Jeg har brug for at isolere B.

nu har jeg prøvet et par gange og får nogle super mærkelig ligninger, som slet ikke kan bruges, såsom

\frac{p*V^{2}_m}{R*T}-1 = B

Og jeg er ret sikker på at jeg er forkert på den..

Nogle der kan hjælpe mig?


Svar #1
24. august 2014 af sejereje91 (Slettet)

\frac{p*V_m^2}{R*T}-1=B

dette var, hvad jeg bl.a. har fået det til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider med RT på hver side, træk 1 fra på hver side, og gang så med Vm på hver side:

        B=V_{m}\left ( \frac{pV_{m}}{RT}-1 \right )

Dit udtryk ser ikke helt korrekt ud.

Ganger man Vm ind i parentesen, får man

        B=\frac{pV_{m}^{2}}{RT}-V_{m}


Svar #3
24. august 2014 af sejereje91 (Slettet)

Tusind tak!
Jeg var meget i tvivl ang. R*T udenfor parantesen, og har vidst ganget dem ind i parantesen før jeg har isoleret. Jeg ved ikke hvorfor jeg synes det skulle gøres.

Prøver lige dit og takker igen mange gange!
 


Svar #4
24. august 2014 af sejereje91 (Slettet)

Forresten.. hvad skyldes at Vm er udenfor parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skyldes, at B/Vm = pVm/(RT) - 1 .


Skriv et svar til: Isolering af virialligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.