Matematik

Paremeterfremstilling???

26. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

En linje l er givet ved parameterfremstillingen

x= 0+7t

y= 1+21t

Bestem en ligning for l


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af SuneChr

En af måderne det kan gøres på:
Eliminér parameteren t ved at isolere t i den første ligning og indsæt i den nederste.


Svar #2
26. august 2014 af Eliasz

dvs:

1/7x+1+21t


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af peter lind

Det er jo ikke en gang en ligning du kommer frem til. Du skal have en ligning i x og y men den må ikke indeholde t

1. Nej. Isoler t i den første ligning

2. indsæt resultatet i den anden ligning.

Derved forsvinder t helt fra ligningen


Svar #4
26. august 2014 af Eliasz

1+21*1/7x = 1+3x

Er det rigtigt nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af mathon

    

              x = 7t

              y = 1 + 21t = 1 + 3·(7t) = 1 + 3·x

              y = 3x + 1

som anvist i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1505709#1505716


Skriv et svar til: Paremeterfremstilling???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.