Matematik

Vektor i Planen

25. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave jeg ikke kan lave.

En linje L er givet ved parameterfremstillingen

\binom{x}{y}=\binom{0}{1}+t\binom{7}{21}

Bestem en ligning for L

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af mathon

     du har
                       x = 7t
       og
                       y = 1 + 21t = 1 + 3·(7t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Eliminer t af de to ligninger for x og y.

Svar #3
25. august 2014 af Eliasz

Altså jeg forstår det ikke.. Hvad vil ligningen for L være?


Svar #4
25. august 2014 af Eliasz

x=7

y=1+3

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Udtryk t ved x ud fra ligningen for x, og indsæt det i ligninge for y. Derved får man y udtrykt ved x.

I #1 kan du jo udnytte omskrivningen, at (7t) = x .


Skriv et svar til: Vektor i Planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.