Matematik

Hjælp til reducering

01. september 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg står med et reducering stykke, som jeg har glemt hvordan man beregnede sådan slags, her er stykket: - (a + 2b)(a - 2b), tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

(a+2b)(a-2b)=a2-2ab+2ab-4b2=a2-4b2


Svar #2
01. september 2014 af Hansihh (Slettet)

du har glemt minus før a i starten, bemærk stykket starter med -


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Ah ja, så får du bare, at

(-1)(a+2b)(a-2b)=(-1)(a2-2ab+2ab-4b2)=(-1)(a2-4b2)=-a2+4b2. Undskylder fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#1
Det skal være: (- a - 2b) * (a - 2b) = ...

Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.