Matematik
HJÆÆÆÆLP (haster)
AREAL OG BESTEMT INTEGRAL
opg. 707. Funktionen f er givet ved f(x)= 2x^2-3x+3. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningerne x=1, x=3 og y=0 en punktmængde. Skraver punktmængden på en figur og undersøg om dens areal er 34/3. Hvis det ikke er tilfældet skal arealet bestemmes.
opg.708. Med 1 decimal er arealet af punktmængden på figuren 1,5. Undersøg om den eksakte værdi er 3/2 ?
opg.710. Angiv, uden brug af cas, følgende bestemte integraler, og skraver på figurer de punktmængder, hvis arealer bestemmes.
(- tjek billedet)
Nogen der ved hvad jeg skal gøre for at udregne disse opgaver? Meget gerne med mellemregninger..
Svar #1
05. september 2014 af Bitten16 (Slettet)
sætning 3.
Svar #2
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
707. Beregn integralet 1∫3 (2x2 -3x +3) dx
708. Der må være en figur?
710. Beregn de bestemte integraler. a) - g) burde ikke volde problemer. Benyt de kendte udtryk for stamfunktionerne.
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .
∫ ekx dx = (1/k)·ekx + c .
h) skriv integralet som 1/4∫1 (1 + (1/2)·x-1/2) dx .
i) Faktoriser tælleren i integranden og forkort og integrer så.
Svar #5
05. september 2014 af Bitten16 (Slettet)
Facitet til 707. Er det ikke at arealet er 34/3 og i 708. bare Ja ?
Svar #6
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
#5
707. Der hører jo mellemregninger til. Disse bekræfter så at arealet vitterligt er 34/3.
Lignende kommentar til 708.
Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP (haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
