Matematik

Polynomier:

06. september 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle.

Der er en opgave med polynomie.
Ville nogen hjælpe med opgaven.
Opgaven:

P(x)=x3 +4x2+x-6

Vis, at x=1 er en løsning til P(x).

Find de andre løsninger.

Hvordan kan man finde de andre løsninger ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

At x = 1 er en løsning til (en rod i) P(x) betyder, at P(1) = 0. Indsæt x = 1 og beregn P(1) .

Foretag derefter polynomiers division P(x) / (x-1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af mathon

P(x) = x3+4x2+x-6 = (x-1)(x2+5x+6)

faktoriser  x2+5x+6


Skriv et svar til: Polynomier:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.