Matematik

Reducering

07. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer følgende stykke: 
(2+x)^2-(2x-4)^2+4x-2
 

Jeg får 18-12x+x^2 er det rigitgt?

Udover dette skal jeg også reducere dette:
(2x+3a)^2-3a(4x-3a)+3x^2

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte kvadratsætninger. Dit resultat ser ikke rigtigt ud.


Svar #2
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg får det sidste til 4x+3x^2


Svar #3
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har benyttet dem.. Ved ikke hvad jeg gør forkert... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af 123434 (Slettet)

(a+b)2=a2+b2+2ab

(a-b)2=a2+b2-2ab

(2+x)2=22+x2+2*2*x=4+x2+4x

(2x-4)2=4x2+42+2*2x*-4=4x2+16-16x


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Din sidste linie forkert. Fortegnet for det blandede led er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2014 af 123434 (Slettet)

Det blandede led, hvad menes derved?


Svar #7
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men skal man regne 2^2 ud? 


Svar #8
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Indtil videre har jeg regnet ud i den første således: 2^2+x^2+4x-4x^2+16-16x+4x-2
Er det rigtigt? + skal jeg regne 2^2 ud? 


Svar #9
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hvis 2^2 ikke skal regne ud, giver det så ikke således: 2^2-3x^2+14-8x????


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#9

Du skal regne 2ud, da det kan skrives mere enkelt.

Du har så

22-3x2+14 - 8x

4 - 3x+ 14 - 8x

18 - 3x2 - 8x


Svar #11
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay så det den første giver 18-3x^2-8x? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

Altså

22 - 3x2 + 14 - 8x ⇔ 18 - 3x2 - 8x

Jeg ved ikke, hvilken første du mener.


Svar #13
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Super tak! 
Men kan du så hjælpe mig med hvad denne giver: (2x+3a)^2-3a(4x-3a)+3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt. Du sløser med fortegnene.


Svar #15
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Giver det ikke 7x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#13

Benyt

(a+b) = a2 + b2 + 2•a•b

__________

- 3a (4x - 3a) + 3x⇔ -12ax + 9a + 3x2

Hvad giver resutaltet så?


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

2)

Benyt, (a+b)2 = a2 + b2 + 2•a•b, til udtrykkende. 

(2x+3a)^2-3a(4x-3a)+3x^2

2x^2 + 3a^2 + 12ax -12ax + 9a + 3x^2

5x^2 + 3a^2 + 9a


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.