Matematik

Reduceringer

08. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nr 1

√(64*b)

641/2*b=8*b=8b

Nr 2

3√8b:4√b

(81/3*b)/b1/4=2b/b1/4

Nr 3

(2c+6-4c2)/4c

(2c/4c)+(6/4c)-(4c2/4c)

0,5+2/3c-c

0,5-1/3c

Jeg tror ikke, at mine resultater er korrekte?

Hvad gør jeg galt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. √b er ikke lig med b . Man får 8·√b

2. Skriv det ordentligt, så man kan se, hvad kubikroden rækker over.

3. (2c+6-4c2)/4c = 1/2 - c + 3/(2c)


Svar #2
08. september 2014 af 123434 (Slettet)

3√8b

4√b

Det skal forestille at være på en brøkstreg


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men du læste ikke min kommentar. Hvad rækker kubikroden over? Er det kun over 8 eller over 8b ?


Svar #4
08. september 2014 af 123434 (Slettet)

3#

8b


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så kan du jo ikke bare lukke b ud af kubikroden. Der skal parentes omkring (8b).

3√(8b) / 4√b = 2·b(1/3)-(1/4) = 2·b1/12 .


Skriv et svar til: Reduceringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.