Matematik

Differentialregning

09. september 2014 af mp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Sidder med en matematik aflevering hvor følgende opgave indgår:

"Bestem det reelle tal k, så f '(2) = 0, når f(x) = kx2 + 2x + 1. " 

Jeg forstår ikke helt så meget af differentialregning, så jeg håber at der er en der kan forklare mig hvordan man gør, det ville virkelig være en stor hjælp.

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af PeterValberg

Du mener sikkert:

f(x) = kx2 + 2x + 1

Bestem den afledede funktion f', idet du bruger den generelle regel på hvert led:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot q\cdot x^{n-1}

Løs ligningen f'(2) = 0 mht k

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. september 2014 af mp12 (Slettet)

Undskyld jeg forstår det stadig ikke, hvis du har tid og lyst, tror du så du ville kunne forklare det lidt dybere? :) 

For har nemlig aldrig set den formel før.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af PeterValberg

#2 Reglen gælder for polynomier

for eksempel:

(4x^3)'=3\cdot 4\cdot x^{3-1}=12x^2

(4x)'=(4x^1)=1\cdot 4\cdot x^{1-1}=4x^0=4\cdot1=4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2014 af PeterValberg

#3 Ups, - der kom til at mangle et "mærke" ved den anden parentes i sidste eksempel

(4x)'=(4x^1){\color{Red} '}=1\cdot 4\cdot x^{1-1}=\,_{\cdots\cdots}\,=4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.