Matematik

Differentialregning

10. september 2014 af jens12234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp til dette spørgsmål - håber der er nogle der har tid til at hjælpe :)

3: Idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x) = ax^2 + b og g( x ) = 2 * sqr(x) , x > 0 

a) Bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A. 

b) Tegn graferne, og bestem en ligning for fællestangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Der skal gælde f(1) = g(1) = 2 , og f '(1) = g '(1) .

b) Bestem tangentligningen i punktet A(1,2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af PeterValberg

Bestem en ligning for tangenten gennem A(1,2) vha tangentligningen og g(x)

Bestem f'(x)

Du ved at f'(x0) er lig med hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet (x0, f(x0))
I dette tilfælde er x0 = 1, brug disse oplysninger samt forskriften for f' til at bestemme værdien for a
Herefter kan værdien for b bestemmes vha punktet A's koordinater og forskriften for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af mathon

der skal gælde
                            a·12 + b  = 2
                            a + b = 2
samt
                            f ' (1) = g '(1)

                            2a\cdot 1=\frac{2}{2\sqrt{1}}=1
                             2a = 1


                          
    


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.