Matematik

Hjælp til kvadratsætning

11. september 2014 af bertel98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved at forstå hvordan jeg reducerer udtrykket:

a-[(a-b)-(-(3a+b)-b)]

Ikke kun denne, men jeg har generelt haft svært ved dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af mathon

Hæv de runde parenteser først.


Svar #2
11. september 2014 af bertel98 (Slettet)

a-[a-b-(-3a+b-b)]

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af mathon

    a - [(a-b) - (-(3a+b) - b)]  = a - [a - b + 3a + b + b]


Svar #4
11. september 2014 af bertel98 (Slettet)

a-a+b-3a+b-b?


Svar #5
11. september 2014 af bertel98 (Slettet)

Også b-3a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2014 af mathon

    a - [a - b + 3a + b + b] = a - [4a + b] = a - 4a - b = -3a - b


Skriv et svar til: Hjælp til kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.