Matematik

Lineær funktion ?????

11. september 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæææælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere mere præcist, hvad du søger hjælp med.


Svar #2
11. september 2014 af Muaaav (Slettet)

Antallet af spilleautomater i Danmark er i perioden 2003-2006 steget. Figurene viser udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion

y = ax + b 

hvor x er antal efter 2003, og y er antal spilleautomater. Det oplyses at grafen for denne lineære funktion går gennem punkterne (0, 17 800) og (3, 24 500)

spørgmålet? 

Bestem tallet a.

Hvad fortæller a om udvilingen i antallet af spilleautomater


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for hældningskoefficienten for en ret linie gennem to punkter

        a=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}


Svar #4
11. september 2014 af Muaaav (Slettet)

Hvad er y2, og y1? 

Ved ikke rækkefølgen, bliver heletiden forvirret :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er y-koordinaterne for de to punkter. Rækkefølgen er ligegyldig, så længe man benytter samme rækkefølge i både x og y.


Svar #6
11. september 2014 af Muaaav (Slettet)

(24,500-17,800)/(17,8003-0)

er det sådan eller ?


Svar #7
11. september 2014 af Muaaav (Slettet)

(24,500-17,800)/(3-0)*****


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, x-koordinaterne er 0 og 3, så det bliver

        a = (24500 - 17800) / (3 - 0)


Svar #9
11. september 2014 af Muaaav (Slettet)

Mange tak, har lyst den :)

Har et sidste spørgsmål: 

b) bestem antallet af spilleautomater i 2009, hvis udviklingen fortsætter. I hvilken år vil antallet af spilleautomater overstige 40 000, hvis udviklingen fortsætter? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Beregn f(x) for den værdi af x, der svarer til året 2009, og løs ligningen f(x) = 40000 .


Svar #11
11. september 2014 af Muaaav (Slettet)

Hvad mener du? Er helt blank :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad forstår du ikke ved den forklaring? Man har bestemt en model   y = ax + b  , og man skal nu beregne modellens værdi for den værdi af x, der svarer til året 2009 . x er antal år efter 2003.


Skriv et svar til: Lineær funktion ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.