Matematik

Reducering.

12. september 2014 af gymelev1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med disse 3 opgaver: 

Reducer følgende udtryk. Forklar hvert skridt.

(a)  (x − √7)(x + √7) + 2(3.5 − 0.5x2)

(b)  a2a4a-3 / (a3)2a-2

(c)  (a+b)2 +(a−b)2 +2(a+b)(a−b) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Eftertjek lige formateringen. Det er blevet noget vrøvl med alle de spørgsmålstegn.


Svar #2
12. september 2014 af gymelev1995 (Slettet)

Prøver lige igen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Benyt blandt andet:

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab

samt

a(b+c+d) = ab + ac + ad

og

√a · √b = √(a·b)

og da må gælde

√a · √a = √a2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

(b) Benyt potensregneregler

        an · am = an+m ,   1 / an = a-n ,    (an)m = an·m .


Skriv et svar til: Reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.