Matematik

renter i matematik

13. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der lige kan forklare hvorfor dette ikke går op.

En person har en konto på en bank med 47686,88 kr renten har i alle 8 år været 1,6. 

Mit regnestykke ser sådan her ud. 
K0= 47686,88/(1+0,016)= 6159,292 kr. 
Men når jeg så * resultatet med 8 bliver det = 49274,338 

Hvilket jo ikke er helt korrekt, hvad er gået galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af SuneChr

Nej, k0 = 42000 kr.
Du skal kun foretage divisionen.
Hvorfor vil du gange med 8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der skal ikke ganges med 8. Tallet (1+0,016) skal opløftes i 8. potens.


Svar #3
13. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Jeg opløfter jo også og får resultatet 6159,292 kr. 

Jeg prøvede dog at tage en kontrol af resultatet ved så at sige 8*6159,292. 
Hvilket giver 49274,338 men det skal jo give 47686,88. 

Så der er jo noget der er gjort forkert. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal jo ikke gange 6259,292 med 8 men gange 6259,292 med 1,0168 for at komme tilbage igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af SuneChr

# 3
Er vi enige om, at der blev indsat 42000 kr i banken, som ikke har været rørt i 8 år, og som har givet 1,6% p.a. i rente? I fald har det intet på sig at skulle gange med 8.


Svar #6
14. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Ja de er ikke blevet rørt #5- 
 


Svar #7
14. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

På en konto i en bank har en person efter 8 år 47 686,88 kr. Renten har alle 8 år været konstant på 1,6%. 

a) Hvor stort et beløb satte personen i banken 8 år tidligere? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man benytter renteformlen

        Kn = K0 · (1+r)n

hvor man kender Kn , r og n og beregner K0

        K0 = Kn / (1+r)n

hvilket også fremgår af #0.


Skriv et svar til: renter i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.