Matematik

Nulreglen

14. september 2014 af diegocosta (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan laver jeg mellemregninger til stykker som disse?

x×4 = 0    

2)  (x – 2)×4 = 0  

3) (x – 2)(x + 4)(x-3)(x+2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at bruge gangeprik · i stedet for × , der til forveksling ligner bogstavet x.

Man benytter nulreglen for et produkt, der siger, at et produkt er 0, hvis (og kun hvis) en eller flere af produktets faktorer er lig med 0.

I den første opgave får man så

        x·4 = 0 ⇔ (x = 0 ∨ 4 = 0)  ⇔ x = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af Lenedj (Slettet)

Tak for svaret, men bliver nu nysgerrig med hvordan det siges? Har leget lidt med det og er nu nysgerrig om det her er rigtigt?
x·4 = 0 hvis x er lig nul eller hvis 4 er lig nul, ensbetydende med at x er lig nul.........

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

4 er jo ikke lig med 0.

Det skal siges sådan: Ligningen x·4 = 0 har den ene og kun den ene løsning x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kunne også blot have divideret ligningen med 4 på hver side

        x·4 = 0 ⇔ x = 0

men da nu overskriften var nulreglen, gav jeg løsningen den drejning i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af Lenedj (Slettet)

Ved godt at 4 ikke et lig nul.... Derfor også "eller" .... Da 4 som bekendt ikke er lig nul, kan udsagnet kun være sandt fordi x er lig nul.......
Men var egenligt nysgerrig med hvordan Andersens udtryk skulle udtrykkes med ord

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Se #3 og #4. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Udsagnet fra #1

         x·4 = 0 ⇔ (x = 0 ∨ 4 = 0)  ⇔ x = 0

kan læses: x·4 = 0 er ensbetydende med (x = 0 eller 4 = 0) , der er ensbetydende med x = 0 .

Ordene "er ensbetydende med" kan også læses "hvis og kun hvis".


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af Lenedj (Slettet)

Snitten .... Jeg synes ej helt at du svare mig på det jeg spøger om.
Nu har jeg ikke lige adgang til de rigtige tegn, men jeg synes at have lært at v betyder "eller" og dobbeltpilen, skulle betyde "hvis" eller " ensbetydende med". Med denne baggrund forsøgte jeg at lege med ordlyden af udtrykket.

Tak for svaret Andersen

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#8 

Jeg svarer dig da på det, du spørger mig om. Hvis du læser, hvad jeg skrev til dig i #3, kan du se, at jeg giver dig en måde at udtrykke dig mundtligt på i matematik og nærmere bestemt, hvordan du kan udtrykke dig, når udtrykket stilles op som i første opgave i #0. I #7 kan du se endnu en måde at sige, at x = 0 er løsningen til den pågældende ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2014 af Lenedj (Slettet)

Snitten.... Beklager - det er rigtigt at du gav mig et svar i #3, men jeg synes ikke det helt tog udgangspunkt i mine overvejelser.....

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#10
Jo, det tog udgangspunkt i dit svar #2

Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.