Matematik

Sandsynlighedsregning

16. september 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har en terning og skal slå en 6'er 2 gange i træk

Sandsynligheden må derfor være

P(H)= (\frac{1}{6})/2 = \frac{1}{6\cdot 2}=\frac{1}{12}= 0,083.. = 8,3 %

(8,3 er i procent, ved ikke hvorfor jeg ikke kan lave procent tegn i fx)

Men er det rigtigt ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Sandsynligheden er

       P = (1/6)2 = 1/36 .


Svar #2
16. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#1

Hvorfor skal (1/6) opløftes i 2

Forstår ikke helt, kan du forklare mig det


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

Sandsynligheden for at slå en sekser er 1/6 i alle dine kast. Først slår du en sekser, det er der 1/6 sandsynlighed for. Så skal du slå en sekser igen, det er der også 1/6 sandsynlighed for.

1/6*1/6=1/36


Svar #4
16. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3 + #1

Tusind tak for dit svar og tak til andersen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

Det var da så lidt, ven.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2014 af PeterValberg

Du kan også opfatte det som ét kast med to terninger,
Herunder er alle mulige udfald af det eksperiment, - 36 muligheder i alt,
hvoraf kun ét udfald er to seksere, - altså en sandsynlighed på 1/36

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

Tusind tak peter. Det gav en meget god forståelse for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2014 af SuneChr

# 0
Du kan godt skrive %.
Benyt backslash, den omvendte skråstreg,  [alt gr] [\] [%] fra tastaturet, i skrivefeltet i [fx]
\%             


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2014 af SuneChr

# 0
Formuleringen kan være tvetydig, idet man også kan tolke spørgsmålet, som at skulle kaste en terning et antal gange indtil "sekser" indtraf to gange umiddelbart efter hinanden.
Opgaven er sikkert ment, som den allerede er behandlet i indlæggene og burde ha' været formuleret:
Hvad er sandsynligheden for, at en symmetrisk terning i to slag viser "sekser" begge gange? 


Svar #10
17. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#9

Den er ment, som den allerede er behandlet. Men det er rigtigt, jeg godt lige kunne have skrevet "med to slag og viser en 6'er begge gange."

#8

Det vil jeg huske.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.