Matematik

Lineær funktioner

18. september 2014 af Bieberswife (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med 3 spørgsmål til min aflevering? :) 

Besvis, at b angiver y-koordinaten til linjens skæringspunkt med andenaksen.

Bevis, at når x vokser med 1 i y=a*x+b vil y blive a større.

Hvordan bestemmes a og b ud fra to punkter (x1,y1) og (x2,y2) på grafen? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunktet med andenaksen har førstekoordinaten x = 0 . Beregn y(0) .

Beregn y(x+1) - y(x) .

To punkter:   y1 = a·x1 + b
                     y2 = a·x2 + b
Løs for a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af 123434 (Slettet)

1)

Førsteaksen=x-aksen

andenaksen=y-aksen

f.eks.

y=5x+2

y=5*0+2=2

Skærer i punktet (0,2)

(3)

(1,2) og (2,4)

(1,2)=(x1, y1) og (2,4)=(x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(4-2)/(2-1)=2/1=2


Svar #3
18. september 2014 af Bieberswife (Slettet)

Taaak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af 123434 (Slettet)

2# fortsat

3)

a=2

4=2*2+b

4=4+b

b=0

y=2x


Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.