Matematik

Kombinatorik

21. september 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har vedhæftet alle opgaver, da jeg har brug for hjælp i alle opgaverne, men har prøvet mig frem i de første.

Forstår ikke rigtig kombinatorik.

1)

9! = 362900 muligheder

2)

(8!) + (8!) + (8!) = 120960 muligheder

3)

8! = 40320 muligheder

4) ??

5) ??


Svar #1
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Her er opgaverne

Vedhæftet fil:Kombinatorik.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af 123434 (Slettet)

Mit bud på opgave 2

Der er 3 pladser til venstre, som Lonnie kan sidde i.

3*8*7*6*5*4*3*2*1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af peter lind

4. Placer først bosse. Derefter er der 8 muligheder for resten. Der kan du bruge samme måde som i spørgsmål 2.

5. Gør som i spørgsmål 4 i første omgang.  Derefter placerer du butcher. Det er der 9-2 muligheder for. Derefter placerer du resten


Svar #4
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

Tusind tak peter. Så mine svar i #0 er korrekte ?


Svar #5
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

4)

((8!) + (8!) + (8!)) - (8!) = (8!) + (8!) = 80640 muligheder

5)

(8!) + (8!) - (9-2)! = 75600 muligheder

Er det hele korrekt peter og tusind tak for du vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2014 af peter lind

Dine svar i #0 er korrekte, men det dine svari #5 ikke

opgave 4.

Du skal placere bosse i en bestemt bås. Der er kun den mulighed.

Der er nu 8 pladser tilbage.  Heraf skal Lonnie pladseres i en af 3 båse. Det er der 3 muligheder for.

Nu skal du placere de resterende 7 hunde  vilkårligt i 7 båse.

Prøv selv at fortsætte herfra. Det er stort set det samme som i opgave 2 blot med et andet tal


Svar #7
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Når ja, nu tror jeg, jeg kan se det.

4)

(7!) + (3!) = 5046 muligheder

5)

6! = 720 muligheder

Nu må det være rigtigt, er det ikke det ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2014 af peter lind

Nej. En huskeregel. når du skal have både og skal du gange  antal muligheder med hinanden.

Hvis det er enten eller skal du addere antal muligheder


Svar #9
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Når ja! Ligesom med sandsynlighedsregning, P(H) = P(H1) · P(H2

(7!) • (3!) = 30240 muligheder

Tusind tak for al hjælpen, peter lind


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.