Matematik

Skærer med planen?

21. september 2014 af studerendeHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjen Q har parameterfremstillingen: (-2+5t, 2+3t, 1+2t).

I hvilket punkt skærer Q xy-planen?

Find en ligning for den plan β, som indeholder linjen Q og punktet (1,0,3) ?

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

xy-planen har ligningen z = 0 . Løs derfor ligningen   z(t) = 0 , dvs  1 + 2t = 0  . Beregn så det tilsvarende punkt på linien.

Planen β udspændes af retningsvektoren r for linien samt, for eksempel, vektoren q = [-2;2;1] - [1;0;3] .


Skriv et svar til: Skærer med planen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.