Matematik

rekta

23. september 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

vi har a= 5-i(3-i)+6i og b= -5-4(-2i+1)

jeg har udregnet:

a= 4-3i

b= -9+8i

facit er -4-6i

men når jeg lægger dem sammen får jeg. -4+5i


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad skal der ske med a og b ? Skal man beregne a + b ?

        a = 5 - i·(3-i) + 6i = 5 - 1 - 3i + 6i = 4 + 3i

        b = -5 - 4·(-2i + 1) = -5 -4 + 8i = -9 + 8i

        a + b = -5 + 11i

Er opgaven formuleret korrekt?


Svar #2
23. september 2014 af Searchmath (Slettet)

Jeg skal skrive dem på rektangulærform.
Facit er -4-6i

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du skrevet udtrykkene for a og b korrekt? Og skal man beregne a+b ?


Svar #4
23. september 2014 af Searchmath (Slettet)

Det kan vær facit er forkert. Ja, jeg skal finde z= a+ib

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det har du jo ikke forklaret før. a + ib er ikke det samme som a + b

        ib = i·(-9 + 8i) = -8 -9i

        z = a + ib = 4 + 3i + (-8 -9i) = -4 -6i

Start altid med at formulere hele opgaven.


Skriv et svar til: rekta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.