Matematik

Lineær funktion

24. september 2014 af karlabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Min opgave lyder: 

Bestem en forskrift for den lineære funktion, der går gennem (1,1) og a=-2. Bestem x, når y=9


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

Indsæt koordinaterne for det kendte punkt samt værdien for a i:

y=ax+b

derved kan du bestemme værdien for b,
hvorefter forskriften let opstilles, da du både kender værdien for a og b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. september 2014 af karlabo (Slettet)

Og hvad så når y skal bestemmes? 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.