Matematik

Polynomiumer

25. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen, er der nogen der kan vejlede mig igennem denne opgave for jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre og hvad der menes med "fås resten r(z)=5" .. Se vedhæftede fil :-)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af SuneChr

Udfør, for hver af (i) og (ii), divisionen, hvor a og b indgår i dividenden.
Man ender med en rest udtrykt i a og b og får derved to ligninger med to ubekendte.
___________
# 0  Det hedder polynomier i pluralis.


Svar #2
25. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Hvad gør jeg så når (z+2) ikke går op i (a-2)z+b? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af SuneChr

SP 2509141454.PNG

Vedhæftet fil:SP 2509141454.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når polynomiet p(z) ved division med (z - h) giver resten r, hvor r er en konstant, betyder det, at p(h) = r . Man har jo, at

         p(z) = q(z)·(z - h) + r .

Oplysningerne i opgaven oversættes derfor til

        p(-2) = 5   og   p(-1) = 4

der så kan indsættes i p(z) = z2 +az + b   til bestemmelse af a og b.


Skriv et svar til: Polynomiumer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.