Matematik

Differentialkvotioenter og tangenter hjælp

25. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen der vil hjælpe med vedhæftede opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

a) Benyt tangentligningen.

b) Løs ligningen f(x) = g(x) i x og find funktionsværdien til dette punkt. Det er koordinatsættet til Q.


Svar #2
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Jeg har lavet a, men ved ikke helt hvordan jeg kommer i gang med b


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du skal finde skæringspunket mellem f og g. Sæt f(x) = g(x), saml alle leddene på samme side og sæt denne side = 0. Løs nu den fremkomne andengradsligning i x.


Svar #4
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

så :

x2-x+2 = -x2+5x-5/2

2x2-6x+4,5 = 0

er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ja, det er korrekt. Løs nu denne andengradsligning. Bemærk at d = 0 hvilket stemmet overens med at der kun er en løsning i x og dermed kun et skæringspunkt, som det fremgår af opgaven. 


Svar #6
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

hvordan løser jeg andengradsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Find diskriminanten og benyt løsningsformlen? Det er en helt almindelig andengradsligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

d = b^2 - 4ac

og 

x =\frac{ -b \pm \sqrt{d}}{2a}


Svar #9
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Nu har jeg så udregnet x til at være 1,5 

hvad skal jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Indsæt f(1,5). Dette er y-koordinat til Q. Du har allerede x-koordinaten til Q, som er x= 1,5

Indsæt koordinaterne i et koordinatsæt Q(x,y)


Svar #11
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

I hvilken af ligningerne skal jeg indsætte f(1.5)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

f(1,5) betyder funktionsværdien for f(x) i punktet x=1,5 men da Q er fællespunkt for begge funktioner er det jo ligegyldigt hvilken en af dem du benytter

Svar #13
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Super, tak! Har fundet ud af det


Skriv et svar til: Differentialkvotioenter og tangenter hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.