Matematik

Førstekoordinaten

25. september 2014 af MeiMeil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde førstekoordinaten til parablens toppunkt

 y=x^2 -2x +c


Hvor c er negativ.
Skal jeg bare finde rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, man skal benyte toppunktsformlen

        T = (xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)) .


Svar #2
25. september 2014 af MeiMeil (Slettet)

Hovsa det var også toppunktet jeg mente :D Men skal jeg bare sætte c som nul?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, c indgår slet ikke i udtrykket for xT .

        xT = -b/(2a) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2014 af SuneChr

# 2
Du må da ikke smide c på gaden.
d = (- 2)2 - 4·1·c


Svar #5
25. september 2014 af MeiMeil (Slettet)

okay tak 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da spørgsmålet drejer sig om toppunktets førstekoordinat, er c uden betydning for besvarelsen af dette spørgsmål.


Svar #7
25. september 2014 af MeiMeil (Slettet)

Nej hvad?


Svar #8
25. september 2014 af MeiMeil (Slettet)

Ja, man skal vel bare have det første kordinat?


Skriv et svar til: Førstekoordinaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.